Saturday, May 17, 2008

Krumplisaláták

Sült kolbászhoz vagy virslihez szoktam készíteni majonézes-joghurtos-tejfölös krumplisalátát tojással. Összekeverek nagyobb adag tejfölt és joghurtot kisebb adag majonézzel, adok hozzá mustárt és tormát, sóval és borssal ízesítem. Aztán belevágok egy adag snidlinget, és ebbe forgatom a felszeletelt főtt burgonyát és főtt tojást.

Ma a kolbász mellé kapros krumplisalátát ettünk. Bolti példány, a múltkori grillparti után maradt ránk. Bár elsőre meglepő volt, és nagyon ismeretlen, finom dolog, bekerült a szakácskönyvbe. A hozzávalók alapján nem bonyolultabb, mint amit szoktam csinálni, csak snidling helyett jó adag kapor van a majonézes öntetben. Azonkívül a krumplit héjastúl kockázták a saliba, és mivel piros héjú krumpli volt, igen jól mutatott, hogy kicsit színesebb volt a saláta.

No comments: