A Leek and potato soup (Póréhagyma-krumpli leves) itt egy elég elterjedt friss bolti (csak mikrózni kell, és ehető) és zacskós leves fajta. Az írek szokásos krémlevesei közül való, tehát egy adag zöldség megfőzve, pürésítve, kicsi húslével higítva. Én is kb. ezt csináltam, de húslé helyett a zöldségek főzővizét használtam, amit vegetával, borssal és petrezselyemmel ízesítettem. No meg persze a zöldségek íze is ott belejut. Fincsi rozskenyeret fogok enni hozzá. Már alig várom. :)
Kezd hűvös lenni, főleg reggel, amikor jövök dolgozni. Azonkívül az irodában elég rossz a szigetelés (lehet, hogy teljesen hiányzik) és néha szinte fázom az asztalnál ülve. Ilyenkor jól esik valami meleg, ami átjárkál belülről. Azonkívül ez a sűrű krémleves kenyérkével elég laktató is, de nem túl nehéz, ülőmunkához pont megfelelő.
No comments:
Post a Comment