Ez a hami egy recept egyszerűsítéseként született. Az eredeti receptben több zöldség és feta sajt is szerepel. De azok nem voltak itthon, amikor először kipróbáltam a dolgot.
Mindenesetre úgy készül, hogy fogok egy fej brokkolit, megmosom, rózsáira szedem és megpárolom. Néha egy szál felkarikázott sárgarépa is társul hozzá a gőzben. Közben főzök tésztát, általában masnit. Egy kis teflonedényben pedig fenyőmagot pirítok, bár legutóbb kesudióval csináltam, az is fincsi a brokkolihoz. Amikor a brokkoli megpárolódott, a tészta megfőtt és a fenyőmag megpirult, akkor az összeset egy nagy tálban összekeverem és tálalom. Az asztalnál még kevés sajtot szoktunk rá reszelni, és esetenként borsot is darálunk rá. (Ha már van csini borsdarálóm, használom is. :)
No comments:
Post a Comment